Home » Biografie

Biografie

Jan Oosterbroek is geboren in 1972 in Baarn. Als kind werd hij gegrepen door het orgel dat tijdens de zondagse diensten o.a. werd bespeeld door zijn vader. Met name tijdens de kerstvieringen als de gordijntjes opengingen en je de organist zag zitten spelen kreeg hij heel sterk het gevoel "Dat wil ik later ook!!!"
Zo gebeurde het dat Jan na 2 jaar AMV en blokfluitles te hebben gehad op mijn 8e jaar orgelles kreeg van Gijsbert Brinks. Destijds organist in Baarn en beijaardier van de Cuneratoren in Rhenen.
Na zijn overlijden heeft hij zijn studie voorgezet bij John Propitius, en sinds 1997 studeert hij literatuur en improvisatie bij Evert van de Veen in Voorthuizen. Bij Evert ben is hij tevens registrant tijdens concerten, uitvoeringen, CD en DVD opnamen. Zo hebben ze in 2006 een concerttour gemaakt door Australië (Perth, Fremantle en Albany).
Zijn muzikale voorkeur loopt van Barok ( Bach en Handel ) tot de Franse romantiek ( Vierne, Guillmant en Widor ), en van Mendelssohn en Schumann tot wat modernere muziek ( Andriessen en Dupré ).
Zijn eerste kerkdienst begeleidde hij op 15 jarige leeftijd in juli 1988. Een spannende ervaring waar hij jaren naar had uitgekeken. Op dit moment is hij vaste organist in Eemnes ( sinds 1988 ) en tot vrij recent in Voorthuizen ( vanaf 2008 tot 2015 ). Samen met Martin Soetendaal vormen hij het duo Con Brio waarmee ze zowel solo als vierhandig concerteren op orgel en vleugel.