Home » Duo Con Brio

Duo Con Brio

 

Duo Con Brio 

  

Con Brio is een nieuw duo van twee enthousiaste organisten: Martin Soetendaal en Jan Oosterbroek. Op 7 februari 2009 gaven zij het eerste vierhandige concert op orgel en vleugel  in de Sionskerk te Veenendaal. 

De twee organisten kenden elkaar een jaar of zeven. Het klikte goed onderling en met enige regelmaat huurden ze ergens een kerkorgel om samen op te spelen. Beide mannen gaven ook individueel concerten tot  de gedachte opkwam om samen  optredens te verzorgen.

 Jan Oosterbroek: “We spelen tijdens de concerten van barok tot hedendaagse klassieke muziek. Ook spelen we  stukken voor vier handen op één orgel. Dat is vrij uniek en voor het publiek ook spectaculair om te zien. Om te doen trouwens ook, heel leuk en inspirerend zo samen muziek maken.”


Jan Oosterbroek en Martin Soetendaal vullen elkaar goed aan, qua karaker en daardoor ook qua muziek. De een is wat uitbundiger, de ander wat meer ingetogen.

Martin Soetendaal: “Dat maakt het samen spelen ook zo leuk, je leert dan van elkaar. En omdat we het samen doen, kunnen we ook andere stukken ten gehore brengen.

Martin en Jan geven concerten puur voor hun plezier.“We hebben een paar sponsoren en we houden een collecte bij de uitgang. We hoeven er niet aan te verdienen, we willen alleen de onkosten eruit hebben. Wat er overblijft is, bestemd voor een goed doel.”Beide mannen zijn naast hun dagelijks werk ook professioneel musicus. Martin speelt orgel in De Valk/Wekerom en studeert daarnaast elke dag zelf. Hij heeft in het verleden les gehad van Herman van Vliet uit Amersfoort. In het dagelijks leven is hij kunstenaar en eigenaar van Mars3D in Kootwijkerbroek.
Jan studeert literatuur en improvisatie bij Evert van de Veen in Voorthuizen. Hij speelde tot voor kort in twee kerken in  Voorthuizen en is ruim 25 jaar verbonden als organist aan de PKN kerk in Eemnes. Hij schrijft regelmatig eigen composities. Deze zijn bij uitgeverij Cantique als bladmuziek te verkrijgen. Hij oefent de muziek uit naast zijn werk als versspecialist van een grote landelijke  supermarktketen.